Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2024
Μέγεθος γραμμάτων
Ακολουθήστε μας: fbtw

40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

917164

Καλοσωρίζοντας την εκδήλωση ο κ. Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην κ. Πετραλιά και την πορεία της στον πολιτικό στίβο της χώρας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία πολλών εκπροσώπων του πολιτικού χώρου, τόνιζοντας ότι "η κυρία Πετραλιά παραμένει αρκετά δημοφιλής". Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την εξαιρετική γραφή και τις λογοτεχνικές δεξιότητες της κας Πετραλιά τονίζοντας "Είναι γραμμένο με εξαιρετικό τρόπο. Αποδίδει ιστορικά τις εποχές στις οποίες αναφέρεται με πληρότητα και κυρίως έχει λογοτεχνικό ταλέντο". 

917164

Ο κ. Μειμαράκης αναφερόμενος στη μακροχρόνια συνεργασία του με τη συγγραφέα σημείωσε "Συναντηθήκαμε στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπου ενταχθήκαμε όλοι όσοι πιστέψαμε στις ίδιες αρχές και στις ίδιες αξίες. Συναντηθήκαμε σε κοινούς αγώνες, στις χαρές και στις λύπες που προσφέρει η ενασχόληση με τα κοινά. Συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε, αλλά συνεργαστήκαμε με έναν κοινό στόχο. Τη βελτίωση των συνθηκών, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών". Ήταν και είναι τιμή μου να αγωνίζομαι πλάι-πλάι με ανθρώπους που θέτουν στόχους. Που επιθυμούν να προσφέρουν. Που έχουν αρχές", τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

917164

Η κ. Κεφαλογιάννη μεταξύ άλλων μίλησε για την συμβολή της κ. Πετραλιά στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού αναφέροντας χαρακτηριστικά "Θα αναφερθώ σε κάτι που αντιπροσωπεύει και τις δύο μας. Το έργο της για την ανάπτυξη του ελληνικού Τουρισμού. Και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, ότι είναι πολλά τα θέματα που βρίσκω μπροστά μου και στα οποία η Φάνη έχει αφήσει τη σφραγίδα της. Γιατί κι εκείνη είχε μεράκι. Ήταν το μεράκι της να αναλάβει τον τομέα αυτό και να προσφέρει στην πατρίδα της. Διότι αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία της Φάνης. Εξωστρεφής και κοινωνική, άνετη με τους ξένους φίλους της, μοναδική στον τρόπο που προωθούσε το τουριστικό προϊόν, τελειομανής. Πίστευε και πιστεύει ότι η χώρα έχει αστείρευτες δυνατότητες".

917164

Απο την πλευρά του ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στην κ. Πετραλιά τονίζοντας την συμβολή της στους αγώνες των γυναικών,την κοινοβουλευτική της δραστηριότητα απο τα υπουργικά έδρανα της Βουλής όπου την υπηρέτησε με σθένος και πίσμα ενώ μνημόνευσε την κορυφαία μάχη που έδωσε η πρώην υπουργός υποστηρίζοντας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση μέχρι τέλους.

 

917164

Ο Γιώργος Μαλού-
χος
, αναφέρθηκε
στις σελίδες του βιβλίου, μέσα απο το οποίο η τέως υπουργός "μιλάει" για πρώτη φορά αλλά και στην προσωπικότητα της κας Πετραλιά, τονίζοντας την ουδέτερη και χωρίς ωραιοποιήσεις στάση της απέναντι στα γεγονότα αλλά και τον εαυτό της.

 

Ο Θανάσης Καστανιώτης μίλησε για το βιβλίο και σημείωσε μεταξύ άλλων "Το βιβλίο της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, που μόλις κυκλοφόρησε, είναι μια συναρπαστική διαδρομή στα παρασκήνια της μεταπολίτευσης. Γραμμένο με αμεσότητα, κριτική ματιά και αίσθηση της ιστορικής ευθύνης έναντι στο σήμερα και στο αύριο της χώρας".

917164

917164

917164

Τέλος, η κ. Πετραλιά αναφέρθηκε στο βιβλίο της σημειώνοντας "στις σελίδες αυτού του βιβλίου ξεδιπλώνεται μια ιστορία και γεγονότα, άλλα γνωστά και άλλα άγνωστα που άλλαξαν όμως την πορεία των πραγμάτων σε αυτό τον τόπο". "Έγγραψα με αγάπη και σεβασμό για τις μεγάλες προσωπικότητες που χάραξαν την πορεία αυτού του τόπου, έγγραψα αντικειμενικά χωρίς εμμονές κανενός είδους, αυτά που έζησα και που ξέρω".

917164

917164

Κλείνοντας την ομιλία της διατύπωσε την ευχή "Ας μην κάνουμε την χάρη σε κανέναν να διχαστούμε ξανά. Ας φτιάξουμε την Ελλάδα και ας διώξουμε απο την πατρίδα μας τον διεθνή έλεγχο".