Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2024
Μέγεθος γραμμάτων
Ακολουθήστε μας: fbtw

Η Φάνη μας

Η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στην αγκαλιά της μητέρας της.

Η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το Αρσάκειο, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άσκησε το επάγγελμα της Δικηγορίας (παρ'Αρείω Πάγω).

Κατάγεται από ιστορική οικογένεια με μεγάλη προσφορά, δράση και πνευματική παρουσία. Γενέτειρα της οικογένειας Πετραλιά είναι η Δίβρη (Λάμπεια) Ηλείας, στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο πατέρας της, Επαμεινώνδας Πετραλιάς (1908-1977) ήταν μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του Ολυμπιακού Κινήματος και του αθλητισμού στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων επί 15 χρόνια. Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά τα έτη 1975 – 1977 και πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Η μητέρα της, Νίνα Αυλωνίτη – Πετραλιά, καταγόταν από τη Σκόπελο, στο πατρογονικό σπίτι της οποίας περνάει η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά τα καλοκαίρια της.

Η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά με τα εγγόνια της

Φοιτήτρια ακόμη της Νομικής, παντρεύεται τον γνωστό επιχειρηματία Νίκο Πάλλη, με τον οποίο τους ενώνουν πάνω από σαράντα χρόνια αγάπης και κοινής ζωής, τρεις κόρες -η Αλεξάνδρα, η Έλενα, η Ντόρα-, ένας γιος -ο Ιάκωβος- και έντεκα εγγόνια.

Η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, παράλληλα με τις πολιτικές και επαγγελματικές της υποχρεώσεις υπήρξε συνειδητοποιημένη και πάντα παρούσα μητέρα. Για ένα μεγάλο διάστημα αφιερώθηκε αποκλειστικά στην ανατροφή των τεσσάρων παιδιών της. Πήρε το πτυχίο της Νομικής, έχοντας δίπλα της, στην ορκωμοσία, τα παιδιά της. Σήμερα εκτός από μια παραδοσιακή Ελληνίδα μητέρα, που τηλεφωνεί σε καθημερινή βάση σε όλα της τα παιδιά είναι μια τρυφερή γιαγιά, η οποία περνά πολλές ώρες τα σαββατοκύριακα με τα έντεκα εγγόνια της, που τα λατρεύει και τη λατρεύουν.

 

 

Κατεβάστε εδώ το πλήρες βιογραφικό.

Download full CV (English version)