Τετάρτη, Ιούνιος 12, 2024
Μέγεθος γραμμάτων
Ακολουθήστε μας: fbtw

Μήνυμα από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κο Ζακ Ρογκ

Χαίρομαι ιδιαίτερα που γράφω αυτέε τις λίγες λίξεις προς τιμήν μιας γυναίκας που πάντοτε χρησιμοποίησε τις ισχυρές πεποιθήσεις της για να υπηρετήσει την Ολυμπιακή Κοινότητα στη χώρα της αλλά και πέρα από αυτήν. Σήμερα, τιμάται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Αγαπητή Φάνη

Εκ μέρους του Ολυμπιακού Κινήματος, θα ήθελα να μεταφέρω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επάξια ανακήρυξή σου ως Επίτιμου Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού.

Η αναγόρευση αυτή είναι η αναγνώριση της διαρκούς και πολύτιμης συμβολής σου στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ως δικηγόρος, μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πρώην υπουργός, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ακολούθησες επιτυχώς τα βήματα του πατέρα σου, Επαμεινώνδα Πετραλιά, ενός μεγάλου υπερασπιστή του Ολυμπισμού, κύριος στόχος του οποίου ήταν η προώθηση της φυσικής αγωγής, του αθλητισμού και του Ολυμπισμού.

Το 2004, ως Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, συνέβαλες τα μέγιστα στην επιτυχία των Αγώνων της Αθήνας, οι οποίοι παρέμεινανως οι "Αξέχαστοι, Ονειρεμένοι Αγώνες", τονίζοντας τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, την ανοχή και την αμοιβαία κατανόηση.

Αγαπητή Φάνη,

Η αφοσίωση σου στον Αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη όλα αυτά τα χρόνια έχει αναγνωριστεί και εκτιμηθεί από όλους.

Θα ήθελα ακόμη μια φορά να σε συγχαρώ για τη βράβευσή σου από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσοου με μια τέτοια διάκριση που πραγματικά την αξίζεις